Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач потвърди, че в сряда предстои да достигне кариерния си връх. Тогава предстои мач-реванш за неговия тим срещу Ливърпул в осминафинален мач от Шампионската лига, но хърватският спец е наясно, че нищо друго освен победа няма да е добре за Байерн.

„Стигал съм до бараж за изпадане – това е ужасно чувство. Утре обаче е кариерен връх за мен”, сподели Ковач на пресконференцията. „Целият свят ще гледа нашия мач, всички са развълнувани – фенове, играчи, медиите. Срещата ще е трудна, а напрежението е огромно, когато говорим за елиминации в ШЛ. По-скоро обаче е позитивно, отколкото негативно”, продължи Нико Ковач.

„Нещото, което трябва да подобрим от първия мач, е да бъдем по-ефективни пред гола. Намерим ли пространства ще вкараме голове”, допълни треньорът, чийто отбор вкара 11 гола в последните си два мача в Бундеслигата.

„Показахме креативност в Германия, вкарахме и доста голове, но това няма значение вече. В сряда е нужен баланс, но трябва да победим Ливърпул. Не трябва да се вглъбяваме, че не трябва да допуснем гол, а да победим. Факт е, че предимството ще е за тях, ако отбележат, но ние гоним крайния успех”, допълни той.

Офанзивното трио на Ливърпул – Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане, имат шест гола в Европа през този сезона, два по-малко от нападателя на Байерн Роберт Левандовски (4).