Благодарение на Роберт Левандовски, Байерн Мюнхен продължава да е в търсене на исторически рекорд в Шампионската лига. Победата с 6:0 при визитата на Цървена звезда в Белград направи така, че е петата поред в груповата фаза, а ако спечели и последния си мач през декември – срещу Тотнъм в Мюнхен, то баварският колос ще стане първият отбор от Бундесрепубликата, който печели всичките си шест мача в груповата фаза.

Отборът на Ханзи Флик доминира от първата минута на „Райко Митич, след като аванс на отбора даде Леон Горецка с глава. Малко по-късно Роберт Левандовски отбеляза гол, който бе отменен. Полякът бе възнаграден с дузпа в 53-ата минута и бе точен, за да смути до безкрай феновете на „звездашите”, а седем по-късно направи резултата 3:0. Рециталът му обаче не стигха дотук, след като в 64-ата и 68-ата хищният стрелец на мюнхенския колос оформи резултата на 5:0, а своята сметка на 4 гола срещу шампиона на Сърбия.

В самия край на мача пък Иван Перишич наказа грешка на Милунович и пусна вдясно за Корентен Толисо, който от съвсем близо прониза Милан Борян и оформи крайното 6:0 в сръбската столица. Официалният Twitter на английски на Цървена звезда дори описа смяната на Левандовски в 77-ата минута, като нещото, което е най-доброто, можело да се случи през втората част на "Мала Маракана".

По този начин Байерн Мюнхен „няма бутане” от първото място в група В на Шампионската лига и има 15 точки след пет мача, както и голова разлика 21:4. Втори остава Тотнъм Хотспър, който победи също Олимпиакос Пирея в зрелищен мач и е с 10 точки, докато Цървена звезда остава на третото място с три пункта, две повече от последния Олимпиакос.

Именно гръцкият тим ще посрещне Звезда в решаващ мач, определящ отбора от групата, който ще продължи участието си в елиминационната фаза на Лига Европа и напролет, като дуелът на „Йоргос Караискакис” ще е на 11-и декември, докато Байерн ще приеме Тотнъм на „Алианц Арена”.