Плеймейкърът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер бе изключително доволен след разгромната победа на своя отбор с 8:2 над Барселона. По този начин баварците се класираха на 1/2-финалите, където ще срещнат Манчестър Сити или Олимпик Лион.

83 снимки

"Много е трудно да се обясни. В този момент нашият отбор е в невероятна форма. Имаме 12 или 15 футболисти, които заслужават този трофей (б.р. за играч на мача). Раборихме много усърдно с този интензитет. Днес много се забавлявахме", започна той.

"При нашия стил на игра няма значение кой е другият отбор. Да, Меси е специален, но срещу него трябва да сме по-агресивни и да пресираме. Толкова много таланти има в дефанзивен план. От пейката идват играчи като Кингсли и Филипе. Ние сме Байерн", продължи Мюлер.

"Този резултат е послание към всички останали, но полуфиналът започва от 0:0. Знам, че другите са ни гледали, но всичко започва от 0:0 и трябва да спечелим, за да стигнем до финала. Трябва да сме тихи и спокойни. Утре, след като се събудим трябва да се концентрираме върху следващия мач. Това е нашата работа. Знам как се играе в подобен вид турнири с един мач, но след подобни победи е по-трудно", завърши германецът, който се отчете с 2 гола и асистенция.