Отборът на Пари Сен Жермен продължи да изумява с представянето си в груповата фаза на Шампионската лига. В предпоследен мач от група B, френският шампион съсипа шотландският Селтик със 7:1 и по този начин счупи рекорда за най-много отбелязани голове в груповата фаза на най-престижния клубен турнир в Европа.

Възпитаниците на Унай Емери вече имат цели 24! попадения, подобрявайки с три гола постижението на Борусия Дортмунд от сезон 2016/2017. Другият акцент от днешния сблъсък във френската столица бе, че ПСЖ допусна първия си гол изобщо в турнира от неговото начало през септември.

В другия мач от групата Байерн Мюнхен бе далеч по-пестелив и победи „само“ с 2:1 при визитата си на последния Андерлехт в Белгия.

Предварително бе ясно, че напред за осминафиналите в турнира от тази група продължават отборите на Пари Сен Жермен и Байерн, като единствената въпросителна преди днешните мачове бе кой ще завърши начело в групата.

Без много драма в решителните мачове от групите на ШЛ

След днешните резултат обаче, като че ли отпадна и този въпрос. ПСЖ ще бъде тимът, завършил на първа позиция, докато за Байерн остана второто място, разбира се, ако в последния кръг не се случи сериозна изненада и германците не победят парижани с разлика от четири гола. В първия мач между двата съперника ПСЖ спечели убедително с 3:0.

Двубоят на „Парк де Пренс“ започна изненадващо дори за футболистите на Селтик. Още в първата минута гостите стигнаха до корнер отляво на вратата на домакините. Футболистите на Брендън Роджърс хванаха неподготвени отбраната на ПСЖ, изпълнявайки ъгловия удар заучено. Нчам центрира ниско по земя към Дембеле, който стреля незабавно, топката се отклони леко в тялото на Кавани и залъга вратаря Ареола.

Въпреки студения душ за домакините, радостта на „детелините“ не трая дълго. Още в 9-ата минута Неймар възстанови равенството. След грешка при изнасянето на топката, домакините отнеха, а Рабио изведе бразилеца отляво, той напредна и с удар по диагонала прати топката покрай Гордън.

Байерн с 9 от 9 при Юп Хайнкес

В 22-ата минута ПСЖ стигна до пълен обрат, а в голмайстор за домакините отново се превърна Неймар. Този път след многоходова атака за парижани и двойно подаване с Марко Верати, голямата звезда на ПСЖ отново попари шотландската врата.

След втория гол за тима на Унай Емери, футболистите на Брендън Роджърс тотално свалиха гарда. Това позволи на френския шампион да прави каквото си поиска на терена, а в 22-ата минута за трети път попари вратата на своя съперник. Този път Еиднсон Кавани се отчете с попадение, след като получи топката на тепсия и от няколко метра я прати в мрежата.

До почивката домакините вкараха още един гол, дело на младата надежда Килиан Мбапе. Бившият футболист на Монако се възползва по отличен начин от безобразната игра на гостите в отбрана, които не успяха да реагират адекватно и допуснаха редица грешки след центриране от свободен удар.

През второто полувреме головата фиеста на „Парк де Пренс“ продължи с пълна сила. Домакините вкараха нови три безответни попадения, като головете на Единсон Кавани и Дани Алвеш със сигурност ще попаднат сред най-красивите за сезона в Шампионската лига.

Уругваецът заби шестият гол във вратата на шотландците, засичайки от воле центриране отляво, докато Алвеш вкара след страхотен шут по диагонала от границата на наказателното поле. Преди тях точен за парижани бе Марко Верати.

В другия мач от групата Байерн Мюнхен се наложи икономично с 2:1 над Андерлехт. След нулево първо полувреме гостите поведоха чрез Роберт Левандовски. Софиан Хани изравни за домакините, а трите точки за баварците осигури Корентин Толисо с точен изстрел 13 минути преди края.

Уникален бяс сред агитката на Байерн срещу скъпите билети

Така кръг преди края на борбата в груповата фаза ПСЖ е абсолютен лидер в подреждането с пълен актив от точки – 15 и впечатляващата голова разлика 24:1. Байерн е втори с 12 пункта и за да измести ПСЖ от първата позиция ще трябва да победи французите с четири или повече гола разлика. Селтик е трети само с три точки, докато Андерлехт е последен без нито една точка. Почти сигурно е, че шотландците ще продължат с участие в Лига Европа, ако в последния си мач срещу Андерлехт не допуснат чутовна изненада и загуба с повече от три гола.