Инвестицията от стотици милиони в нови звезди изглежда се изплаща за Пари Сен Жермен. Новобогаташите от Франция сразиха повече от убедително един от най-големите отбори в Европа - Байерн, на своя "Парк де Пренс". При това с повече от убедителното 3:0. 

Дани Алвес откри резултата по-малко от 100 секунди след началото на двубоя, после бързо Единсон Кавани удвои. Малко след повече от час игра и най-скъпият в историята на футбола Неймар оформи класиката. Две асистенции направи Килиан Мбапе, а бразилецът добави още една. 

Още във 2-та минута парижани поведоха с първия изстрел в мача. Тогава Неймар проби в наказателното поле и пусна отдясно в наказателното поле, където връхлиташе Дани Алвес. Бразилецът с мощен шут през краката на вратаря Свен Улрайх откри резултата. 

Последваха силни минути за Байерн, но малшанс пред вратата на Алфонс Ареола лиши баварците от изравняване. В 12-та минута Томас Мюлер стреля от наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. 

Имаше още няколко интересни ситуации пред вратата на домакините, но първо Хави Мартинес в 19-та минута не успя да преодолее Ареола, а в 22-та минута стражът на ПСЖ отрази по невероятен начин изстрел на Роберт Левандовски. 

В 25-та минута полякът отново изпусна, а когато изглеждаше, че баварците са близо до изравняването, те инкасираха и второ попадение. То падна в 31-та минута и отново беше "мултимилионно". Тогава струващият 180 млн. евро Килиан Мбапе слаломира през защитата на съперника и върна топката на границата на наказателното поле за 64-милионния Единсон Кавани. Уругваецът с първото си докосване прати топката неспасяемо в ъгъла на Улрайх за 2:0. 

До почивката инициативата беше изцяло на ПСЖ, поне що се отнася до интересните положения, защото Байерн по-често задържаше топката. Кавани направи страхотен пропуск в 37-та минута, а и Неймар не можа да се запише сред голмайсторите до почивката. 

Втората част започна с взривно темпо, като Хави Мартинес не можа да намали изоставането на баварците в 50-та минута, когато неговият удар беше блокиран от защитник. Веднага след това Неймар опропасти страхотна контра на домакините, като ударът му излезе с малко в аут.

Бразилецът преследваше попадението и в 54-та можеше да го отбележи от пряк свободен удар, но Улрайх улови топката. Той обаче най-после превзе германската врата в 63-та минута, макар че заслугата за попадението беше повече на Дани Алвес и Килиан Мбапе. 

Тогава ветеранът нахлу в половината на съперника и намери младока в наказателното поле. Мбапе се подигра с финт с Дейвид Алаба и стреля от малък ъгъл, но топката беше избита. Там връхлитащият Неймар беше на линия и заби кълбото в мрежата за 3:0. 

Байерн се виждаше с почетно попадение в 67-та минута, но то беше отменено заради засада. Тогава Левандовски свали една топка за Артуро Видал и той я прати в мрежата, но страничният арбитър вече беше вдигнал флага си. Това решение обаче беше доста спорно. 

До края чистите положения бяха пред вратата на баварците, но Единсон Кавани направи поредните си пропуски, а и Неймар не успя да се разпише. Но и това 3:0 беше достатъчно за звучен шамар в лицето на германския колос от Мюнхен. 

След тази развръзка ПСЖ остава на върха на класирането на групата си с 6 точки и феноменалната голова разлика от 8:0. Байерн остава втори с три точки, като дели тази позиция със Селтик, който се реваншира за поражението от Пари Сен Жермен с 0:5 в предния кръг, побеждавайки аутсайдера Андерлехт с 3:0 в Белгия. 

Тази битка беше решена с по едно попадение преди и след почивката. "Детелините" държаха инициативата през целия мач, а домакините им трудно се добираха до топката. И шотландците логично стигнаха до преднина в 38-та минута. 

Тогава Киърън Тиърни направи страхотен пробив по левия фланг и центрира на далечната греда, където абсолютно сам и непокрит беше Лий Грифитс, за когото беше повече от лесно да вкара топката в празната врата за 1:0. 

Всичко в този мач приключи малко след почивката. В 50-та минута детинска грешка в защитата на Андерлехт позволи на Патрик Робъртс да стреля от наказателното поле, но на пътя на топката застана Серин Кара, който я отклони така, че я направи неспасяема за вратаря си - 2:0. 

До края на мача белгийците имаха няколко шанса за почетно попадение, но Питер Геркенс и Лукаш Теодорчик не успяха да ги оползотворят. В последната минута на продължението Скот Синклер оформи класиката и така Селтик си тръгна с трите точки и с чиста мрежа. "Детелините" имат точно толкова пункта в актива си, а Андерлехт няма и пукната точка. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Пари Сен Жермен: Алфонс Ареола, Левин Курзава, Тиаго Силва, Маркиньос, Дани Алвес, Адриан Рабио, Тиаго Мота, Марко Верати, Неймар, Единсон Кавани, Килиан Мбапе;

Резерви: Кевин Трап, Анхел ди Мария, Юлиан Дракслер, Преснел Кимпембе, Джовани Ло Селсо, Тома Мюние, Лукас Моура;

Байерн: Свен Улрайх, Йосуа Кимих, Никлас Зюле, Хави Мартинес, Дейвид Алаба, Корентен Толисо, Тиаго Алкантара, Артуро Видал, Томас Мюлер, Хамес Родригес, Роберт Левандовски;

Резерви: Кристиан Фрухтъл, Кингсли Коман, Рафиня, Матс Хумелс, Франк Рибери, Ариен Робен, Себастиан Руди.