Реал Мадрид направи огромна крачка към класирането за полуфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 2:1 гостуването си на „Алианц Арена“ срещу Байерн Мюнхен в първия четвъртфинален двубой от турнира. В герой за „кралете“ се превърна Кристиано Роналдо, който отбеляза и двете попадения. Артуро Видал даде аванс на Байерн през първото полувреме. Баварците завършиха срещата с човек по-малко, след като Хави Мартинес бе изгонен в 60-та минута.

Байерн игра без двама от своите основни футболисти – Матс Хумелс и Роберт Левандовски.

С двете си попадения в срещата Кристиано Роналдо се превърна в първия футболист със 100 гола в европейските клубни турнири

Реал Мадрид влезе силно в мача. Кристиано Роналдо отправи хубав удар от дистанция в 16-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Мануел Нойер. Две минути по-късно след центриране в наказателното поле на Байерн Карим Бензема стреля с глава, Нойер успя леко да докосне топката, която се спря в напречната греда.

Байерн отговори в 23-та минута, когато Дейвид Алаба отправи много добър удар, но встрани от левия стълб на вратата на Кейлор Навас.

Кристиано Роналдо отправи тежък удар в 24-та минута, но Нойер спаси.

Байерн Мюнхен поведе в резултата в 25-та минута, когато Тиаго Алкантара центрира от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, където Начо изпусна Артуро Видал, който стреля с глава и изпрати топката във вратата на Кейлор Навас, който не се намеси по най-добрия начин.

Байерн можеше да нанесе своя втори удар в мача в 39-та минута, когато Филип Лам прокара топката между краката на Серхио Рамос, но Томас Мюлер се забави с нанасянето на завършващия удар и Начо успя да избие топката в корнер.

Ариен Робен постави топката на главата на Артуро Видал в 40-та минута, но чилиецът стреля встрани от десния стълб на вратата на Кейлор Навас.

Кристиано Роналдо стреля от границата на наказателното поле на Байерн в 42-та минута, но Мануел Нойер отново бе на мястото си, плонжира и спаси. Тони Кроос отправи диагонален удар в 43-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Нойер.

Съдията Никола Рицоли свири дузпа за Байерн в 45-та минута, тъй като прецени, че Даниел Карвахал игра с ръка. Франк Рибери стреля от дистанция, но Карвахал не спря топката с ръка, а тя му се удари в рамото. Артуро Видал изпълни наказателния удар, като изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Реал Мадрид изпусна добра възможност да изравни резултата чрез Гарет Бейл в добавеното време на първата част.

Реал Мадрид успя а изравни резултата в 47-та минута, когато Даниел Карвахал центрира в наказателното поле на Байерн, където Кристиано Роналдо стреля от въздуха и направи Мануел Нойер безпомощен.

Лука Модрич центрира в наказателното поле на Байерн в 55-та минута, след което Гарет Бейл стреля с глава, но Мануел Нойер успя да избие в корнер.

Хави Мартинес си изкара само за три минути два жълти картона за нарушения срещу Кристиано Роналдо и Байерн остана с човек по-малко.

Серхио Рамос стреля от фаул покрай стената на Байерн, но встрани от левия стълб на вратата на Мануел Нойер. Карим Бензема стреля с глава в 71-та минута, но в аут. Минута по-късно Даниел Карвахал достави топката до Карим Бензема, който стреля, но Нойер спаси.

Карим Бензема подаде към Кристиано Роналдо в 75-та минута, който бе сам срещу Мануел Нойер и стреля, но вратарят успя да спаси с една ръка.

Реал Мадрид вкара втори гол в 77-та минута и поведе с 2:1. Марко Асенсио центрира в наказателното поле на Байерн, където Кристиано Роналдо бе изпуснат и успя да засече топката и я изпрати във вратата на Нойер.

Реал Мадрид продължи да натиска и в 80-та минута Кристиано Роналдо подаде към Марсело, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Нойер.

В добавеното време на срещата Серхио Рамос вкара гол с глава след центриране от фаул, но бе в положение на засада и попадението не бе зачетено.

В края на срещата Кристиано Роналдо получи контузия в опита си да засече една топка.

Така Реал Мадрид взе изключително добър аванс преди реванша на „Сантиаго Бернабеу“, който е след седмица.  

Байерн Мюнхен: 1. Мануел Нойер – 21. Филип Лам (к), 8. Хави Мартинес, 17. Жером Боатенг, 27. Дейвид Алаба – 14. Чаби Алонсо, 23. Артуро Видал – 10. Ариен Робен, 6. Тиаго Алкантара, 7. Франк Рибери – 25. Томас Мюлер

Реал Мадрид: 1. Кейлор Навас – 2. Даниел Карвахал, 6. Начо Фернандес, 4. Серхио Рамос, 12 Марсело – 19. Лука Модрич, 14. Каземиро, 8. Тони Кроос – 11. Гарет Бейл, 9. Карим Бензема, 7. Кристиано Роналдо