Тимът на Байерн Мюнхен стартира категорично тазгодишната си кампания в Шампионската лига, печелейки с 3:0 при домакинството си на сръбския шампион Цървена звезда. Кингсли Коман в 34-ата даде превес на баварците, за да може Роберт Левандовски в 80-ата и в добавеното време на мача Томас Мюлер да оставят трите точки в Мюнхен.

В 21-ата минута Филипе Коутиньо получи дълъг пас и стреля от средна дистанция, но не намери очертанията на вратата. В 33-ата минута Иван Перишич пропусна добър шанс да вкара, след като получи прекрасно центриране отдясно и стреля с глава, но неточно.

Миг по-късно Перишич центрира топката за Кингсли Коман в наказателното поле, а французинът с глава откри резултата – 1:0.

Пет минути преди края на първата част гол на Филипе Коутиньо бе отменен, а в 53-ата Корентен Толисо пропусна невероятен шанс за мюнхенския гранд да удвои, след като от чиста позиция прати топката край дясната греда.

Две минути по-късно Милан Борян направи сензационно спасяване, след като Иван Перишич можеше да удвои актива на Байерн.

В 80-ата минута Роберт Левандовски удвои аванса на германците, след като отбраната на „звездашите” се пропука и полякът с десния крак прати топката край Милан Борян. В добавеното време на мача Тиаго Алкантара хитро пусна топката от фаул за Томас Мюлер, който от въздуха стреля с десния крак и оформи крайния резултат на „Алианц Арена”.