Креативният полузащитник на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара призна открито за стремежа си да спечели Шампионската лига, докато носи цветовете на германския гранд. Испанският национал тази вечер ще има шанс да направи още една от началните стъпки към тази цел в гостуването срещу Тотнъм от груповата фаза.

28-годишният футболист кара своя 7-и сезон в Мюнхен, с който има вече 6 шампионски титли, 2 Купи на Германия, 3 Суперкупи на страната и златен медал от Световното клубно първенство (2013). Така единственото отличие, което му липсва с баварците е именно Шампионската лига.

„Когато загубиш в осминафиналите, си казваш: „Окей, този сезон отиде в коша за боклук”. Защото Байерн би трябвало да се бори до края. Всеки от нас иска това”, коментира Алкантара. „Може би когато отпаднеш, а другите отбори продължат, не е защото те са по-добри от теб, а защото в определения момент са взели по-правилните решения”, добави той.

„За мен Купата на Германия е най-добрата купа на света, но Шампионската лига е просто нещо друго. Ние играем в големи клубове, за да спечелим Шампионската лига. Това е най-високата точка, която можеш да стигнеш. Аз съм печелил първенства, както и всички възможни трофеи, за които човек може да се бори”, добави Алкантара.

Единствената Шампионска лига в кариерата на халфа беше с Барселона през сезон 2010/2011.