Байерн Мюнхен победи Виктория Пилзен с 5:0 в мач от група С на Шампионската лига. Головете за домакините бяха дело на Садио Мане, Серж Гнабри, Чупо-Мотинг, а на два пъти се разписа и Лирой Сане.

100 снимки

В 7-та минута още при първата възможност за Байерн Мюнхен, домакините успяха да открият резултата. Лирой Сане направи добър пробив, никой от играчите на Виктория Пилзен не направи опит да го спре и той стреля от дистанция с левия крак, за да прониже вратата на Твърдон. В 13-та минута домакините от Германия организираха бърза контраатака, при която Леон Горецка намери добре Серж Гнабри, който нямаше проблем да вкара с десния крак и да удвои резултата - 2:0.

Само минута по-късно и Мане имаше възможност да вкара, но ударът му бе спасен от Твърдон. В 17-та минута Гнабри стреля от пряк свободен удар, но стражът на Пилзен се намеси добре, за да избие.  В 21-та минута Садио Мане направи добър индивидуален пробив и с малко късмет се озова очи в очи с Твърдон, като сенегалецът нямаше проблем да го преодолее с хубав завършващ удар и да направи резултата 3:0.

В 25-та минута резултатът можеше да стане и 4:0 след удар на Мусиала, но този път вратарят на гостите спаси с крак. В 36-та минута Мане подаде добре на Мусиала в наказателното поле, а младата надежда на "баварците" вкара страхотен гол с десния крак, но той бе отменен поради засада. Минута по-късно Садио Мане опита техничен удар с вътрешната част на обувката, но топката премина над вратата.

Байерн Мюнхен Виктория Пилзен

източник: Sofascore.com

В 51-та минута Садио Мане даде страхотен прехвърлящ пас на Лирой Сане, който овладя технично и с добър удар успя да направи резултата 4:0. В 59-та минута Горецка намери Чупо-Мотинг в наказателното поле, а нападателят овладя, поведе добре топката с десния крак и с третото докосване стреля, за да направи резултата 5:0. до края на мача нямаше сериозни положения, като гостите от Пилзен се отчетоха с няколко далечни удара извън вратата, а Байерн Мюнхен спечели комфортно срещата.

С тази победа Байерн Мюнхен остава на първо място в групата с актив от 9 точки, докато Виктория Пилзен търсят още първата си точка и са едва с един отбелязан гол.

 

Стартови състави:

Байерн Мюнхен1. Мануел Нойер, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс де Лихт, 19. Алфонсо Дейвис, 40. Мазрауи, 8. Леон Горецка, 38. Раян Гравенберх, 10. Лирой Сане, 42. Джамал Мусиала, 7. Серж Гнабри, 17. Садио Мане

Треньор: Юлиан Нагелсман

Виктория Пилзен: 13. Мариан Твърдон, 4. Лудек Перница, 2. Лукаш Хейда, 44. Либор Холик, 22. Милан Хавел, 99. Моду Н`Диайе, 23. Лукаш Калвах, 10. Ян Копиц, 88. Адам Вълканова,18. Джон Москера, 15. Томаш Хори

Треньор: Михал Билек