Байерн Мюнхен ще бъде без крайния си защитник Алфонсо Дейвис и халфа Леон Горецка за гостуването на Бенфика в Лисабон в мач от Шампионската лига.

Горецка ще отсъства заради настинка, докато Дейвис също е настинал, но той получава и почивка заради натоварения цикъл в германското първенство в следващите седмици. Това обясни треньорът на тима Юлиан Нагелсман.

"Леон има настинка и няма да бъде с нас. При Алфонсо няма следи от контузия след мача с Леверкузен, но при него има значи за умора. Поради тази причина има риск от по-сериозна контузия. Затова решихме да го оставим вкъщи и да му дадем 3-4 дни почивка", каза Нагелсман на пресконференция преди заминаването на отбора.

Треньорът смята, че е важно отборът да задържи високото ниво, показано при разгрома с 5:1 над Байер Леверкузен в неделя.

Баварците вкараха петте гола за 33 минути - между четвъртата и 37-ата минута.

"Това е нашият солиден футбол, който показахме срещу Леверкузен и трябва да покажем отново утре", каза младият специалист.

"Винаги има възможност да се вдигне нивото, но въпросът е дали трябва да вдигаме нивото постоянно или да го поддържаме високо". Мисля, че всеки ще е доволен, ако срещу Бенфика покажем нивото от първото полувреме срещу Леверкузен", каза Нагелсман.
Баварците са първи в групата си с две победи от два мача и на две точки пред втория Бенфика.

"Ако направим това, което искаме, ще имаме 9 точки от 3 мача и ще бъдем в много добра позиция в групата", смята треньорът.