Байерн Мюнхен приема Барселона в най-интригуващия мач от днешната програма на Шампионска лига. Двубоят е днес от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на MAX Sport 3.
 
Срещата предизвиква огломен интерес и заради завръщането на Роберт Левандовски на "Алианц Арена". Полякът си тръгна от Мюнхен това лято и подписа с Барселона. Любопитно е как ще бъде посрещнат от феновете на Байерн, част от които не приеха решението му да си тръгне от клуба. Затова треньорът на баварците - Юлиан Нагелсман, отправи призив към привържениците.
 
"Ще се радвам, ако феновете ни го посрещнат добре. Това е нормално, когато някой е дал толкова много за клуба. Така трябва да бъдат нещата. Ако го видя утре, ще му стисна ръката. Не знам дали Левандовски е най-опасният играч на Барселона, но съм сигурен, че ако не получава добри топки, ще му бъде трудно да отбележи.
 
Барселона е агресивен отбор, който се защитава високо с халфове като Гави и Педри. Очаквам труден мач. Все още не съм решил кой ще играе до Ернандес. Вариант е Упамекано, който винаги се е представял добре срещу Левандовски", заяви Нагелсман преди мача.
 
Проблемите пред него са свързани с отсъствието на Кингсли Коман, който още не е възстановен от травма в бедрото, както и на лекуващия травма в коляното Буна Сар. 
 
Наставникът на каталунците - Шави Ернандес, показа спокойствие преди сблъсъка. 
 
"Този мач не променя нищо, независимо какъв резултат ще се получи. Не можем да правим заключения от една среща, колкото и голямо предизвикателство да е. Зас ще е огромно постижение да спечелим в Мюнхен. Работим заедно от девет месеца и сме наясно какво можем", заяви Шави.
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
Байерн Мюнхен: Мануел Нойер, Дайо Упамекано, Бенжамен Павар, Йозуа Кимих, Лирой Сане, Садио Мане, Марсел Сабитцер, Алфонсо Дейвис, Люка Ернандес, Томас Мюлер, Джамал Мусиала
 
Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Роналд Араухо, Серхио Бускетс, Усман Дембеле, Педри, Роберт Левандовски, Андреас Кристенсен, Маркос Алонсо, Рафиня, Жул Кунде, Гави