Байерн Мюнхен – Бешикташ е един от двата сблъсъка от осминафиналите на Шампионска лига тази вечер. Двубоят между германския колос и турския гранд остава в сянката на дербито Челси – Барселона, но със сигурност също ще предложи големи емоции за зрителите.

Защото един срещу друг се срещат два отбора във форма, които все пак влизат в сблъсъка в различни позиции.

Въпреки че завърши на второ място в своята група с Пари Сен Жермен, Байерн е големият фаворит и няма как да бъде по друг начин предвид факта, че говорим за петкратен носител на трофея и отбор, който достига до полуфиналите на Шампионска лига в шест от последните осем издания. В същото време Бешикташ за първи път ще играе в елиминациите.

Тимът обаче го постигна по впечатляващ начин. Като единственият отбор, който спечели и трите си гостувания в групите и един от само четири отбора без загуба заедно с Барселона, Ливърпул и Тотнъм.

Само че сега съперникът е отбор, превърнал своя „Алианц Арена” в истинска крепост. Байерн спечели 19 от последните си 20 домакински мача в Шампионска лига, а в лицето на Роберт Левандовски притежава истински гарант за попадения.

Тимът демонстрира добра форма в Бундеслигата от началото на 2018-а, а треньорът Юп Хайнкес е истински магьосник на европейска сцена, печелейки 71% от мачовете си като треньор в Шампионска лига.

Сега опитният специалист освен всичко друго, може да разчита и на всичките си звезди с изключение на трайно контузения вратар Мануел Нойер. Заместникът му Свен Улрайх обаче се представя на висота.

За Бешикташ проблемите са повече като извън сметките са Кавлак, Атънч, Гьокхан Торе и Тошич.

Вероятни състави:

Байерн: Улрайх; Кимих, Боатенг, Хумелс, Алаба; Видал, Мюлер, Хамес; Коман, Робен, Левандовски.

Бешикташ: Фабри; Гьокхан Гьонул, Пепе, Вида, Адриано; Хътчинсън, Медел, Куарешма, Талиска, Бабел; Вагнер Лав.