Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик изобщо не губи време в очертаването на новите цели пред отбора, след като баварците направиха дубъл с титлата и Купата на страната през изминалия уикенд.

"Винаги гледам напред и сега след този уикенд и малка почивка, започваме подготовка за следващата ни цел. И разбира се, това са финалните мачове в Шампионската лига", обяви треньорът.

Заради пандемията от коронавирус най-комерсиалното състезание през тази година ще завърши по необичаен начин- турнир през август на най-добрите осем отбора в Лисабон. Ще се играе по един мач до определянето на клубния шампион.

"Наясно сме, че да се класираме след един мач напред не е проста работа. Също така си даваме сметка, че трябва да бъдем готови в правилния момент", казва Флик.

Финалът в Шампионската лига трябва да се играе на 23 август, въпреки че Байерн първо трябва да резервира пътуването си до Португалия. Те имат да изиграят реванш с Челси, когото победиха с 3:0 в първата среща в Лондон през февруари.

След като изпълниха днес задължение по договорите си, играчите на Байерн имат 13 дни почивка, преди да започнат следващия етап на подготовката.

"Сега играчите имат време да дишат спокойно. Също така и да се възстановят психически, да заредят нова енергия", каза Флик, който навъртя 11 победи в 11 мача след рестарта на Бундеслигата и Купата на страната от средата на май насам.