Футболистът на Байерн Мюнхен Хамес Родригес заяви, че той и неговите съотборници трябва да си вярват, че могат да остранят Реал Мадрид на полуфиналната фаза на Шампионската лига.

Колумбиецът е категоричен, че няма да е лесно, но вярва, че Байерн е в състояние да елиминира бившия му отбор.

„Това, за което си говорим е, че трябва да запазим спокойствие и концентрация. Трябва да вярваме в себе си и да изиграем два много силни мача“, коментира Хамес в интервю за "Тагесцайтунг".

Хамес не пропусна да похвали Кристиано Роналдо. Той го определи като „машина за производство на голове“, която „винаги е там, където е необходимо“.

"Кристиано Роналдо е машина за голове и постоянно го доказва. Статистиката показва, че той е винаги там, когато отборът се нуждае от него. Надявам се, че срещу нас няма да има ден и че ние ще можем да покажем силна отборна игра."

„Надявам се, че ще имаме добър ден, за да успеем да демонстрираме най-доброто си представяне като отбор. Важно е да разполагаме с най-добрия си ден. Трябва да бъдем много внимателни с Роналдо, но също така и с другите футболисти. Реал Мадрид не е само Роналдо. Има силни играчи и в другите позиции и няма да ни бъде никак лесно“, продължи колумбиецът.

 "Разбира се, че тези два мача са специални за мен, защото играх там три сезона, бях щастлив и имам много хубави спомени и приятели в Мадрид. Но по време на мачовете ще се опитам да потиска чувствата си. Мисля само за моя отбор и за подготовката за мачовете."
"Реал знае от какво се нуждаеш, за да се бориш всеки сезон за трофея в Шампионската лига, за да пишеш история. Но Байерн няма защо да се плаши, защото е доказвал в исторически план, че може да се справи с Реал."

Румениге: Само Байерн може да бие Реал