Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик похвали играта на нападателите на Локомотив (Москва) Фьодор Смолов и Едер.

Специалистът се изказа ласкаво за двамата по време на пресконференция в навечерието на срещата между двата отбора в Шампионската лига. Двубоят от втория кръг на груповата фаза между Локомотив (Москва) и Байерн (Мюнхен) ще се играе във вторник.

"Мисля, че в руското първенство Локомотив играе последователно: отстъпва малко, но има добра атакуваща линия, солидни флангови полузащитници и защитници. Харесвам Едер и Смолов. Като цяло това е добър отбор. Локомотив знае как да се защитава, играе на контраатаки, изгражда действия за контраатака. В мача ще се опитаме да контролираме играта и да не губим топката", каза Флик.

Байерн е действащ победител в Шампионската лига, а в първия си мач от новия сезон постигна убедителна домакинска победа срещу Атлетико Мадрид с 4:0.

"Много съм доволен от представянето на играчите си в последните три мача. Те бяха много концентрирани върху играта, контролираха топката. Това бяха качествени мачове. Но е необходимо отборът да показва добър футбол не само в Шампионската лига, но и в Бундеслигата и купата на Германия. Шампионската лига несъмнено е нещо специално, бих искал да играем успешно в нея този сезон. Надявам се да се получи ", добави той.

Флик каза още, че полузащитникът Серж Гнабри, който е бил с подозрение за коронавирус, ще може да играе в мача с Локомотив от първите минути.