Атлетико Мадрид е равностоен на колосите в испанското първенство Барселона и Реал Мадрид, а това е най-голямото постижение на старши треньора Диего Симеоне, категоричен е Хосеп Гуардиола, който ще изведе Байерн Мюнхен тази вечер на "Висенте Калдерон" в първи полуфинален мач от Шампионската лига по футбол. 

Два отбора във форма с мечта за финал: Време е за Атлетико - Байерн

Бившият треньор на Барселона добави, че само най-големите отбори успяват да задържат победната си форма всеки сезон, а Атлетико прави именно това.

"Най-голямото постижение на Атлетико е това, че в очите на всички те са равностойни с Реал Мадрид и Барселона. Това е дело на Диего Симеоне, който заслужава похвала за работата си. Те показват постоянство, а във футбола именно това е най-трудно нещо - да редиш победа след победа. Само големите отбори могат да играят в различни турнири и да печелят непрестанно. Всеки може да спечели нещо в един отделен сезон, но да се задържиш на върха не е никак лесно", заяви Гуардиола на редовната пресконференция преди мача.

През този сезон старши треньорът на Байерн има последен шанс да спечели Шампионската лига с баварците, защото от лятото поема Манчестър Сити. Той продължи доминацията на Байерн в Германия, но все още му липсва най-големият трофей в европейския клубен футбол.

"Мисля, че престоят ми в Мюнхен е положителен. Играхме полуфинали в три поредни години, но очакванията са да спечелим Шампионската лига. Знам, че някои хора смятат, че кариерата ми в Байерн ще бъде провалена, ако не го направим. Аз обаче мисля, че израснах много в Мюнхен и като човек, и като професионалист", добави старши треньорът на баварците.