Старши треньорът Юп Хайнкес все още не знае дали Дейвид Алаба и Корентен Толисо ще играят за водения от него Байерн Мюнхен в полуфиналния мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид в сряда вечерта.

Германският шампион ще се опита да отстрани "белите" и да вземе реванш за отпаданията си от испанските тимове през последните четири сезона в надпреварата.

"За евентуалното включване на Дейвид Алаба и Корентен Толисо ще бъде решено утре сутринта. Това е нормално. Отборите в тази фаза на турнира трябва да се справят с контузиите. Артуро Видал е много важен за отбора, но трябва да преодолеем отсъствието му", коментира Хайнкес.

"Този мач ще бъде наслада за футболния фен, защото има изключително класни играчи и в двата състава. Тимовете играят атрактивен футбол. Няма изявен фаворит, въпреки че имам добро чувство за нашия отбор“, добави треньорът на Байерн.

„По традиция не може да има фаворити на полуфиналите в Шампионската лига. Някои ще кажат, че Реал Мадрид спечели последните две издания на турнира и поради тази причина има предимство пред нас“, продължи той.

„Ние определено сме в добра позиция. Спечелихме титлата в Германия и сме на финал за купата на страната. Наслаждаваме се на изключителен сезон и искаме място на финала и в Шампионската лига. За мен няма фаворити", каза още Хайнкес, който направи требъл с Байерн през 2013 година. 

Левандовски: Реал Мадрид е фаворит