Байерн Мюнхен ще се поучи от загубата от Барселона с 1:4 в Шампионската лига, но вярата на германския отбор в успешния сезон остава, каза старши треньорът Венсан Компани преди неделния мач от Бундеслигата срещу Бохум.

"Баварците" допуснаха три гола през първото полувреме в сряда и допуснаха второ поредно поражение в Шампионската лига след това с 0:1 от Астън Вила по-рано през октомври.

Те обаче са непобедени в Бундеслигата и са на първо място в класирането със 17 точки и по-добра голова разлика от втория РБ Лайпциг.

"Има мачове, в които е ясно какво се е случило. Но това беше двубой с много положителни моменти и не всичко се обърка. Имаше и добри моменти, които не използвахме или не бяхме твърде концентрирани", каза Компани на пресконференция.

Той добави, че отборът е можел да бъде по-ефективен през първото полувреме и отказа да обвини защитниците за допуснатите четири гола.

"Допуснахме четири гола. Но не бих говорил само за защитата. Твърде лесно е. Отговорността е на целия отбор", коментира Компани.

"Имаме качество и футболисти. Разбирам, че загубихме и трябва да приемем критиките. Но не искам да изпускам от поглед какво могат да постигнат момчетата, ако направят следващите стъпки в правилната посока. Основата е отборът да работи и да се учи от такива моменти. Не сме изненадани, че не всичко беше перфектно. Нормално е. Все пак не спечелихме титла миналия сезон", завърши треньорът./БТА