Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач усеща, че отборът му е изтеглил най-трудният съперник за осминафиналите в Шампионската лига – Ливърпул. Баварският тим гостува на английския отбор в първи мач помежду им от осминафиналите на Шампионската лига, а хърватският мениджър се надява тимът му да извлече позитивен резултат при гостуването на „Анфийлд”.

„Казвал съм го неведнъж досега, че изтеглихме най-трудният съперник, който можеше да ни се падне. Ако погледнете какво направи Ливърпул в ШЛ през миналия сезон и как се справя досега във Висшата лига, вие също ще се съгласите напълно с мен. Атмосферата определено ще бъде добра за домакина, но съм сигурен, че моите момчета ще се справят. Те са преминавали през много подобни мачове, така че това не би трябвало да ни притесни във вторник”, сподели Нико Ковач.

„Нужно е просто да влезем в срещата уверено, да бъдем фокусирани и да атакуваме от първата минута. Ако играем нашата игра, ще можем да постигнем добър резултат”, допълни Ковач.

„Шампионската лига е специална надпревара, а когато утре напуснем хотела и отидем на стадиона, футболистите ми ще са наясно с това. Като играем на стадион като „Анфийлд” и опонент като Ливърпул, то няма нужда от повече за казване. Уверен съм, че всеки ще бъде окей за утрешния ден и да постигнем силен резултат”, продължи наставникът на Байерн Мюнхен.

Мюнхенският тим е втори в класирането в Бундеслигата, като бившият отбор на Юрген Клоп – Борусия Дортмунд, е лидер в подреждането. Байерн пък е в серия от шест поредни титли в Германия, а през миналата година отпадна на полуфиналите в ШЛ – от Реал Мадрид.

Гостите ще бъдат без Жером Боатенг за сражението край Мърсисайд, като защитникът има проблеми със стомаха, които го извадиха от групата.

Крилото Франк Рибери пък не отпътува със съотборниците си от Германия, след като очаква раждане на своята дъщеричка през тази нощ. Предстои да разберем дали френският футболист ще бъде част от отбора на Байерн в Англия. Леон Горецка тренира индивидуално в понеделник, след като имаше проблем с глезена, а Томас Мюлер е наказан.


Още по темата:

Звезда на Байерн отпадна за визитата на Ливърпул

Рибери пътува "соло" за Ливърпул, чака раждането на дъщеричка

Хумелс бил наясно как ще играе Ливърпул

Клоп: Знам, че феновете ни искат титлата