Една от звездите на Байерн Мюнехн Роберт Левандовски демонстрира оптимизъм, че баварците могат да спечелят Шампионската лига и Бундеслигата. Полякът коментира и представянето на отбора в турнира на богатите през изминалата кампания, както и шансовете сега. В интервю за ESPN бе засегната и темата със „Златната топка“.

Левандовски: При Хайнкес тренировките са много по-интензивни

„Играхме добре през първия сезон на Анчелоти. Без моята контузия в Шампионската лига, можеше да стигнем до финала. Ако бяхме на сто процента срещу Реал Мадрид, мисля, че можеше да играем в Кардиф“, каза Левандовски, който не скри, че клубът ще се изправи пред нови предизвикателства под ръководството на новия наставник Юп Хайнкес.

Левандовски подобри рекорд в квалификациите

Що се касае до Шампионската лига, където баварците се намират в група В заедно с тимовете на ПСЖ, Селтик и Андрелехт, полякът сподели: „След поражението от ПСЖ, имаме да свършим работа, за да се класираме напред. Трябва да се борим до финала. Кой знае, може да спечелим Шампионската лига и Бундеслигата“.

Байерн се намира на пет точки зад лидера в немския шампионат Борусия. Баварците имат 14 пункта, докато съставът от Дортмунд е с актив от 19. В турнира на богатите, след изиграване на два мача в групите, шампионите на Германия имат три точки и са зад лидера ПСЖ (6).

Левандовски щял да се пенсионира в Байерн

„Не бих казал, че Златната топка е важна за мен. Да постигна успех с Байерн е от по-голямо значение, специално в Шампионската лига. Ако спечелим Шампионската лига и Бундеслигата, може да говорим отново. Златната топка обаче никога не е била мой фокус“, обясни за финал полският национал.