Интересът сред феновете на Байерн Мюнхен за домакинството срещу Ливърпул в осминафиналите на Шампионската лига се оказа неочаквано висок и дори надмина този към сблъсъците с настоящия европейски шампион Реал Мадрид.

Юрген Клоп и неговите момчета ще се изправят срещу добре познат за германския наставник съперник в първия етап от елиминациите. Първият мач от 1/8-финалния дуел ще бъде на „Анфийлд” (19 февруари), като билетите за него англичаните ще пуснат в продажба през следващата седмица.

Реваншът ще се състои на 13 март на „Алианц Арена”, а от Байерн вече анонсираха, че са получили над 310 хиляди заявки за билети от свои членове, както и от фенклубовете. Това постижение надхвърля с доста 250-те хиляди заявки за домакинския мач срещу Реал Мадрид в полуфиналите през миналия сезон.

Интересът към визитата на Ливърпул означава, че едва 6 процента от подалите заявки – като се изключват притежателите на сезонни карти и кандидатстващите по програми във фенклубовете – ще се доберат до билет. Отделно от това Байерн ще отпусне около 3800 билета за феновете на Ливърпул, макар че все още липсва официално потвърждение от страна на „червените”.