Героят за Пари Сен Жермен при изключителната победа с 3:2 като гост на Байерн Мюнхен в първи 1/4-финален двубой в Шампионската лига - Килиан Мбапе, заяви, че се наслаждава на подобни мачове, в които има възможност да играе срещу най-добрите отбори в света.

В сряда вечерта той отбеляза два от головете за успеха на „Алианц Арена“.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

„Обичам да играя срещу най-добрите футболисти в света и Мануел Нойер е един от най-добрите вратари в историята. Не чувствах напрежение. Не успях да му вкарам във финала миналия сезон, но днес успях и дано го направя отново. Целият отбор се представи блестящо и аз се възползвах от това. Но да не забравяме, че това е само полувремето на един много тежък сблъсък. Имаше моменти, в които страдахме, но го направихме като отбор. Бяхме солидни и успяхме да създадем доста проблеми на съперника“, каза Мбапе.

„Както казах и след мача с Барселона, обичам подобни срещи. Те не винаги се развиват в моя полза, може би и в бъдеще ще имам провали, но аз никога не се крия. Обичам подобни мачове, защото те са решаващи. Треньорът искаше от мен да затрудня пасовете на Кимих заедно с Неймар. Когато имахме топката, успявахме да пробиваме дълбоко и да създаваме положения. Бяхме готови за предизвикателството и се справихме добре“, заяви още нападателят.