Германският национал Томас Мюлер се надява, че Байерн Мюнхен ще влезе решително в новия сезон в Шампионската лига и ще бъде конкурент за титлата след горчивото ранно отпадане през миналата година.

"Провалът на Световното първенство и отпадането от Реал Мадрид трябва да ни дадат енергия, да ни дадат импулс. На нас вече ни пари в корема и с новия ни млад треньор Нико Ковач сме амбицирани", заяви Томас Мюлер.

Байерн винаги е в потенциалния списък на претенденти за титлата в континенталния клулен турнир, но след 2013-а година - когато спечелиха за последно, все не стигат до трофея. През миналата година те приключиха на полуфинала, когато Реал Мадрид ги отстрани след продължения, а две години по-рано отново "белия балет" ги спря, но на четвъртфинал.

"Резултатите от последните две години показаха, че не сме далече от трофея. Надявам се, че през тази година вече ще бъдем в пълен състав между март и май месец. Тогава вече всичко е възможно за нас", допълни Мюлер.

Германските шампиони стартират през тази година като гости на Бенфика на 19-и септември, а също така в група Е имат сравнително приемливи съперници като АЕК Атина и холандския Аякс.

Амбициите бяха потвърдени и от силния човек в клуба Карл-Хайнц Румениге, който пред клубната телевизия заяви, че "е дошло времето да се спечели нещо голямо в този турнир"./БТА