Актуалният европейски клубен шампион – Байерн Мюнхен, бе отстранен от Шампионската лига. Германският гранд бе елиминиран от Пари Сен Жермен, макар да победи в реванша в Париж с 1:0. С общ резултат 3:3 и поради по-слабите си показатели при отбелязани голове на чужд терен хората на Ханс-Дитер Флик вече няма да имат ангажимент към тази надпревара.

Голът във френската столица падна след 40 минути игра, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг наказа бившия си клуб и с глава матира Кейлор Навас, но това бе всичко от баварците при головете. За сметка на това, ПСЖ направи една дузина грандиозни пропуски, а само Неймар на два пъти нацели гредите на вратата, пазена от Мануел Нойер.

По този начин парижани очакват на полуфинала победителят между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд, като двата отбора си дават спор в Германия в сряда вечер.

Пари Сен Жермен - Байерн Мюнхен

източник: sofascore.com

ПРОГРАМАТА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ВИЖТЕ ТУК


Напълно логично, срещата стартира в шеметно темпо, а в третата минута Неймар изведе вдясно Мбапе. Французинът надбяга с лекота Павар и стреля от малък удар посока вратата на Нойер, но встрани. Първата интервенция на Нойер дойде в деветата минута. Тогава отляво Мбапе изпревари Павар и опита да комбинира с Неймар в наказателното поле на баварците. Бранител на германски гранд спря хода на топката, но тя все пак отиде у Неймар, който шутира, но германският страж на мюнхенци с тяло блокира опита на №10 в ПСЖ.

Френският гранд създаде бързо контранападение след 20 минути игра, но прехвърлящ пас на Ди Мария за Неймар в наказателното поле на Байерн бе несполучлив и топката остана в германския клуб. В 25-ата минута пък Сане получи страхотна топка пред дъгата на наказателното поле на парижани и отправи красив удар с левия крак, но топката не намери очертанията на вратата на ПСЖ. Минута по-късно Йозуа Кимих опита изстрел с десния крак от средна дистанция, който също бе встрани.

В 27-ата минута Нойер направи зрелищно спасяване в Париж. Мбапе бе изведен вляво и намери начин да комбинира вдясно за Неймар. Той шутира, но с тяло Нойер изби в корнер. В 34-ата Неймар обстрелва вратата на Байерн вдясно по диагонала, а топката летеше край левия страничен стълб на Нойер, но той с една ръка блокира опита.

82 снимки

В 37-ата Неймар показа изключителна техника срещу Кингсли Коман и с финт елиминира опеката на французина. Последва техничен удар към вратата на Байерн, но топката се отби в напречната греда на мюнхенци. Минута по-късно топката отново се отби в гредата на Нойер, само че левия страничен стълб. Отново Неймар и Мбапе комбинираха, а топката дойде успоредно за бразилеца, който шутира, топката елиминира Нойер, но се отби в левия страничен стълб. 

Минута по-късно Байерн откри резултата чрез Чупо-Мотинг. Навас направи спасяване с крак, но Чупо-Мотинг се пребори с Дагба във въздуха и с глава откри резултата - 0:1.

Минута преди края на първото полувреме Навас направи добро спасявяне след мощен удар на Давид Алаба от дистанция, но костариканският страж се справи умело  и изби в корнер. След него Дракслер можеше да вкара втори гол, но ударът му бе доста анемичен. В добавеното време на първата част удар на Сане бе спрян от Навас, като германецът можеше да затрудни повече стража на съперника при тази ситуация.

Втората част стартира добре за Байерн, който беше много близо до това да вкара втори гол в 46-ата. Тогава Алаба получи топката преди границата на френското наказателно поле, но я прати встрани от вратата на Навас и не се наложи вратарят на актуалния френски шампион да прави спасяване.

Гостите от Мюнхен оцеляха в 53-ата минута. Тогава Ди Мария влезе в наказателното поле на гостите и пусна прекрасен успореден пас на вратата за Неймар. Нойер не успя да спре топката, а Неймар се хвърли да я вкарва с шпагат, но не я намери, за да я прати в опразнената гостуваща врата.

Логично, Байерн продължи да бъде по-активният отбор между двата, след като баварският гранд се нуждаеше от втори гол, за да има шанс да продължи напред. В 77-ата обаче Неймар изведе вляво Мойс Кийн, който напредна към наказателното поле на гостите. Кийн бе посрещнат от Бенжамен Павар, който с тяло спря рейда му и бившият играч на Ювентус шутира с десния крак по диагонала, но прати топката на последните редове на "Парк де Пренс".

Минута по-късно Мбапе реализира попадение за парижани, но то бе отменено заради засада. Неймар изведе французина зад отбраната на Байерн и той напредна, а край него притича и Мойс Кийн. Мбапе шутира мощно към вратата на Нойер и не комбинира с италианеца, за да вкара, но след това дойде сигналът от арбитъра.

Седем преди края на мача Сане финтира страхотно Колин Дагба в наказателното поле на парижани и шутира по дигонала, но ударът му не бе точен и не накара Навас да прави спасяване. Натискът на Байерн Мюнхен в Париж се засилваше, но опасностите се числиха на статистиката на парижани. Люка Ернандес и Тео Ернандес направиха страхотни изяви, за да неутрализират опити на Неймар и Мбапе да атакуват вратата на Нойер, а в последната минута от продълженията Навас спаси опасно центриране на Сане, за да спаси ПСЖ. Това беше и последният по-интересен щрих от срещата във Франция, като ПСЖ намери място на 1/2-финалите от надпреварата.


FT / ПСЖ 0:1 БАЙЕРН МЮНХЕН (3:2 В ПЪРВИЯ МАЧ)

0:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг (40)

Рефер: Даниеле Орсато (Италия)

Стадион: "Парк де Пренс" (Париж)

Стартови състави:

ПСЖ: Навас – Кимпембе /к/, Мбапе, Паредес, Неймар, Ди Мария, Данило Диало, Дракслер, Гей, Дагба

Треньор: Маурисио Почетино

Байерн М: Нойер /к/, Павар, Кимих, Сане, Чупо-Мотинг, Боатенг, Дейвис, Ернандес, Мюлер, Алаба, Коман

Треньор: Ханзи Флик