Старши треньорът Юлиан Нагелсман иска футболистите на водения от него Байерн Мюнхен да играят силно в нападение в предстоящия осминафинален мач-реванш от Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен в сряда. В първата среща, играна във френската столица, баварците победиха с 1:0.

"И двата отбора играем бързо в атака. Трябва да ги преследваме бързо, когато те притежават топката. Задължени сме да пресираме високо още от първата минута. Във втория мач между двата отбора трябва да им попречим да си подават бързо топката. Ако не ги пазим отблизо, ще им позволим да създадат доста голови положения. По този начин ще могат да се върнат в сблъсъка, а за нас би било изключително трудно само да се защитаваме", заяви Нагелсман пред медиите, цитиран от ДПА.  

Германският шампион ще бъде без вратаря Мануел Нойер и защитника Люка Ернандес, които продължават да лекуват контузии и ще бъдат извън игра за много дълъг период от време. Защитникът на баварците Нусаир Мазрауи вече тренира, но не е играл от Мондиал 2022.

Пари Сен Жермен няма да разчита на Неймар, който също е с травма и пропуска мачовете на шампиона на Франция до края на кампанията.

Автор: Асен Даскалов/БТА