„Атаката на Ливърпул предизвиква страх във всички отбори и това няма да е различно за Байерн Мюнхен в сряда вечер”. Това сподели капитанът на германския колос Мануел Нойер на пресконференцията преди дуела между двата отбора.

Мачът-реванш е на „Алианц Арена”, след като по-рано през февруари двата отбора направиха нулево равенство и оставиха всичко да се реши в Бавария. Все пак опитният страж на мюнхенския гранд вярва, че ако отборът играе добре в защита няма да има проблеми да спре атаката на мърсисайдци.

„Ливърпул ще ни атакува, а ние трябва да бъдем добре позиционирани на терена. Тогава ще покажем чудесна отбрана, но не смятам, че това ще е дефанзивен мач, както беше този на „Анфийлд”, коментира Нойер на пресконференция.

„Имахме добър тактически план за защитата ни в Англия и винаги имаше шест човека около мен в двубоя. За мен не беше странно да играя толкова често с топката тогава, след като зная как работи пресата на английския отбор. Ако бъде използван по този начин и утре, ще покажа увереност’, продължи Мануел Нойер.

„Генерално погледнато считаме, че Ливърпул е един от най-опасните съперници на контраатака, но мисля, че ще свършим добра работа, за да неутрализираме това тяхно оръжие. Важно е на статичните положения да сме числено повече футболисти срещу тях, за да не им дадем възможност да се възползват. Искаме да поведем в резултата, разбира се”, коментира още капитанът.

„Не мисля, че ще бъдем по-концентрирани върху Мохамед Салах. Той има само два гола в осем мача, защото тяхната атака работи заедно. Няма значение кой ще вкара в края. В крайна сметка трябва да се справим с всички – Ван Дайк може да вкарва от статични положения. Вярвам, че феновете ни ще помогнат много в сряда. „Алианц Арена” ще е ад за Ливърпул”, допълни още той.

Мануел Нойер говори и за предстоящия дуел с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. „Той е позитивно-луда персона и диша с футбола. Много е емоционален и ентусиазиран. Желае от отбора си да бъде най-добрия и много фенове го подкрепят. Виждате, че реакцията му, с която прегръща всички свои футболисти, стана много популярна”, завърши №1 в Байерн Мюнхен.

Ковач: Кариерният ми връх предстои срещу Ливърпул