Тази вечер футболните фенове ще трябва да си вземат сбогом с Шампионска лига за 2018-а година.

Последните осем двубоя от груповата фаза на надпреварата ще отговорят и на последните въпросителни. Те обаче далеч не са много, след като 15 от 16-те осминафиналисти са ясни.

Единствената интрига от това естество е в група F, където в директен мач Шахтьор Донецк и Олимпик Лион ще определят втория в групата, продължаващ напред заедно с Манчестър Сити. Лион има предимството на 2 точки аванс, но пък у дома Шахтьор ще търси победата.

В другите групи най-голямата възможна интрига е кой от двата класирали се отбори да завърши като първи. Така е в Група Н, където Юве с 12 точки гостува на Йънг Бойс, а Манчестър Юнайтед с 10 гостува на Валенсия. Този мач е по-интересен за нас и от гледна точка на факта, че ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

Подобна е ситуацията и в група Е, където обаче битката за първата позиция ще бъде директна. Байерн води с 2 точки на Аякс, а холандците ще опитат да изненадат фаворита и с евентуална победа да си осигурят по-добър жребий за осминафиналите. За третото място интрига няма, тъй като Бенфика си го осигури предсрочно.

Именно за третото място е голямата интрига в група G, където Реал Мадрид е сигурен първи с 12 точки, а Рома втори с 9. Виктория Пилзен и ЦСКА Москва оспорват квотата за Лига Европа с по 4 точки. Пилзен е домакин на Рома, а ЦСКА гостува на „Сантиаго Бернабеу”.

Всички мачове следете в GONG.BG!