Франк Рибери ще пътува за Ливърпул отделно от съотборниците си от Байерн  за първия осминафинал от Шампионската лига заради раждане на петото му дете. Рибери стана баща тази нощ, а старши треньорът Нико Ковач не знае доколко ще може да разчита на френското крило за двубоя на "Анфийлд" утре.

"Той практически не е спал, така че ще видим", коментира Ковач.

Байерн няма да може да разчита на централния защитник Джером Боатенг, който страда от стомашен вирус и остана в Германия.

Френският национал Кингсли Коман е почти напълно здрав след контузията на глезена, която получи при победата с 3:2 над Аугсбург в петък в Бундеслигата, когато вкара два гола.

"Състоянието му се подобрява с всеки изминал час. Той ще играе, само ако не чувства никакви болки, но вярваме, че медицинският ни щаб ще се справи с неговото възстановяване", добави треньорът на Байерн.  

"Ливърпул е топ отбор, но ние също сме такъв. Те със сигурност ще подходят с респект към нас. Целта ни е да продължим. Ако Ливърпул даде 140 процента, ние трябва да дадем 150. Ще бъде истинска битка", каза още Ковач.

Реваншът е на 13 март в Мюнхен.