Световната преса остана в шок след разгромния успех с 8:2, който постигна Байерн над Барселона в 1/4-финалите на Шампионската лига.

Логично, настроението в германските медии бе приповдигнато, докато в Испания то бе на противоположния полюс.

83 снимки

"Байерн унищожи Барса. Мачът на века", написа най-тиражното издание в Германия "Билд".

"Каталунците бяха разкъсани на парчета от безмилостния Байерн в една от най-черните вечери в историята на Блауграна", коментира англоезичното издание на "Марка".

В британския медиен гигант "ББС" пък се задучиха дали този резултат е по-неочакван от победата на Германия със 7:1 над Бразилия на световното първенство през 2014 година.

"Това по-голям шок ли бе от успеха на Германия със 7:1 над Бразилия през 2014 година?", питат от Англия.

Статистиката от мача показва, че Байерн вкара повече голове (осем), отколкото Барселона отправи точни удари към вратата на Мануел Нойер (седем).

"Искахме да доминираме над опонента с нашия стил на игра. Изиграхме отлично първо полувреме, в което бяхме безмилостни. Мисля, че днешният резултат е с по-голяма заслуга на нашата игра, отколкото от грешки на противника, както бе в случая с мача между Германия и Бразилия", коментира след двубоя Томас Мюлер, който заедно с Жером Боатенг и вратаря Нойер взе участие и в двата исторически разгрома.

"Насладих се на тази победа. Не пречи да печелим с подобни резултати", каза полузащитникът на Байерн Леон Горецка, а защитникът Йошуа Кимих добави, че никой в отбора не изпитва съжаление към това, което причинаха на испанския си съперник.