След три месеца, изпълнени с мачове, ето че дойде моментът за края на груповата фаза на Шампионската лига за сезон 2017/2018. Тази вечер стартира последния кръг в групита, а това значи, че съвсем скоро ще знаем имената на всички 1/8-финалисти и всички останали, които не успяха да се вредят сред топ 16 на Стария континент.

Фокусът във вторник вече попада върху първите четири групи, като единствено в група В интрига няма – Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен вече си резервираха билетите за фазата на елиминациите. Единственият начин французите да не завършат като лидери в потока минава през загуба срещу баварците на „Алианц Арена” с разлика от 4 или повече гола.

В група А Манчестър Юнайтед има нужда от само точка при домакинството си срещу ЦСКА Москва, за да подсигури своето първо място. Голямата битка тук е за втората позиция, за която спорят руснаците и Базел, и двата тима с по 9 точки. Московчани на теория имат шанс дори за лидерската позиция, който минава през успех с 4 гола разлика срещу Юнайтед, докато същевременно Базел не бива да печели срещу трагично представящия се Бенфика (5 загуби и голова разлика 1:12).

В група С Атлетико Мадрид ще трябва да „гони дивото” при гостуването срещу Челси, който е сигурен участник в 1/8-финалите. Испанците преследват задължителна победа, иначе ще си останат трети за сметка на Рома, който засега има 2 точки аванс пред „дюшекчиите” (но и по-лоши показатели в директните сблъсъци). Италианците имат наглед най-лесната задача срещу аутсайдера Карабах и ако победят, обезсмислят резултата от другата среща.

Група D предлага напечения спор между Ювентус и Спортинг Лисабон за второто място. Барселона със сигурност поема към следващата фаза като лидер и посреща португалците на „Камп Ноу” в мач, в който може да заложи голяма част от резервите си. В същото време Юве има само точка аванс пред „лисабонските лъвове”, а му предстои тежко гостуване на Олимпиакос в Гърция.

Група А:

21,45 Бенфика – Базел

21,45 Манчестър Юнайтед – ЦСКА Москва

Група В:

21,45 Байерн Мюнхен – ПСЖ

21,45 Селтик – Андерлехт

Група С:

21,45 Челси – Атлетико Мадрид

21,45 Рома – ФК Карабах

Група D:

21,45 Барселона – Спортинг Лисабон

21,45 Олимпиакос - Ювентус