Отпадналият от тазгодишният турнир в Шампионската лига Байерн Мюнхен може да получи получи нов шанс да защити трофея, който завоюва през миналия сезон. 

УЕФА обмисля сериозно възможността да върне баварците в настоящото издание на турнира, въпреки че те отпаднаха на четвъртфиналите от Пари Сен Жермен. 

Според германския Bild в петък ще има заседание на Изпънителния комитет на УЕФА, на което ще бъде решено дали Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да бъдат отстранени от надпреварата. 

И трите клуба са сред учредителите на Суперлигата, на която европейската футболна централа остро се противопоставя. Президентът на Датския футболен съюз и член на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер потвърди, че съществува вариант с изваждането от турнира на Манчестър Сити, Челси и Реал. 

Bild посочва какви биха били последиците от подобно решение. Едната опция е за шампион да бъде обявен Пари Сен Жермен. Френският клуб единствен от полуфиналистите не е сред отцепниците, които обявиха създаването на Суперлигата. Това едва ли ще се случи, защото финансовите загуби от прекъсването на турнира преди решителната му фаза ще са огромни. 

Другата възможност е полуфиналите да се изиграят, но местата на Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да заемат Байерн, Борусия Дортмунд и Порто, които отпаднаха на четвъртфиналите. 

Специално Байерн и Борусия имат срок от 30 дни, в който да обявят окончателно дали ще станат част от новия проект. За ПСЖ този срок е 14 дни.