Старши треньорът на Байерн Мюнхен обяви групата от футболисти, които ще пътуват за Ливърпул за предстоящия утре сблъсък между двата тима на легендарния „Анфийлд”. От сметките за интригуващия двубой от Шампионската лига отпадна централният защитник на „баварците” Жером Боатенг.

Бранителят е със стомашен вирус и ще продължи да се лекува в Германия.

В същото време стана ясно, че ветеранът Франк Рибери все пак ще се присъедини към тима, след като късно вчера стана баща.

„Жером Боатенг пропуска мача заради стомашен вирус, но Фран Рибери ще пътува по-късно днес, след като късно снощи стана баща”, уточни Ковач.

До последно за мача на „Анфийлд” остава крилото Кингсли Коман. Той получи травма в глезена по време на двубоя с Аугсбург в петък. Французинът вкара два гола при успеха с 3:2, но напусна принудително в края на срещата.

„Състоянието му се подобри, но трябва да изчакаме по-дълго. Все още има 36 часа до мача и много неща могат да се случат. Нещата са позитивни, но не можем да кажем със сигурност, че той ще играе”, сподели спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич.

От своя страна Ливърпул също има проблеми в отбрана. Върджил Ван Дайк пропуска мача заради наказание, докато Джо Гомес и Деян Ловрен са контузени. Очаква се като централна двойка бранители  да играят Жоел Матип и Фабиньо. На десния бек се завръща доскоро контузеният Трент Александър-Арнолд.