Байерн Мюнхен привлече пореден талант от Северна Америка, като този път това е Тейлър Буут, който ще се присъедини към академията на клуба. Момчето е на 17 години, играе като полузащитник за клуба от Мейджър-лигата Реал Солт Лейк Сити и подписва договор с баварците за три години и половина.

Очакванията са Буут да се включи първоначално в отбора до 19 години на Байерн за втората част от сезона. Но подготовката му ще премине в голямата си част с отбора до 23 години, както и се присъединява още на лагера в Далас, който тече в момента.

"Ние видяхме много сериозен потенциал в Тейлър. Потенциал, който може да се развие скоро за първия ни отбор", заяви директорът на академията на Байерн Йохен Зауер. Той е талантлив млад футболист, но ние трябва да продължим да работим с него, за да развием още повече качествата му.

Буут е национал на САЩ в юношеските отбори до 19 и до 17 години. И става третото попълнение от Северна Америка за Байерн в рамките на последните 6 месеца след 18-годишният защитник Крис Ричардс, подписал от Далас дългосрочен договор, както и канадското дете-чудо Алфонсо Дейвис, присъединил се на 1-и януари от Ванкувър Уайткапс./БТА