Тиаго Алкантара вече пет години е част от отбора на Байерн Мюнхен, но според последните информации в германската преса, баварците са го поставили в трансферния списък и са готови да го продадат през лятото.

Тиаго има договор с Байерн Мюнхен до лятото на 2021 година.

Според „Kicker“, от Байерн са готови да продадат Тиаго за сума от порядъка на 40-50 милиона евро.

27-годишният техничар премина на стадион "Алианц Арена" през лятото на 2013 година по личното настояване на неговия ментор Пеп Гуардиола, който го искаше на всяка цена в Байерн.

Тогава Тиаго не виждаше възможност да се пребори за титулярно място в средата на терена за каталунците, тъй като в отбора бяха Шави и Андрес Иниеста. Първият напусна преди три години, а Иниеста ще го стори само след няколко мача.

Тиаго вече вижда идеална възможност да се утвърди като основен играч на Барса, но пък интересното е, че шефовете на испанския колос не възнамеряват да излизат с тлъста оферта за него.

Съпругата и детето на Тиаго живеят в Барселона и това е още една причина той да иска рокадата. Неговият договор с баварците е до лятото на 2021 година, което усложнява възможността Байерн да се раздели с него.