Бъдещето на Хамес Родригес продължава да бъде неясно. Колумбийската звезда реализира хеттрик при успеха на Байерн с 6:0 над Майнц, а след двубоя бе попитан за евентуалното му завръщане в Реал Мадрид след края на сезона.

"Нека видим какво ще се случи. Има още много време, много мачове", сподели атакуващият халф, който бе попитан и какво значи за самия него завръщането на Зинедин Зидан, под чието ръководство Хамес игра на "Сантиаго Бернабеу". "Никога не е имало проблем със Зидан. Не мисля, че това по някакъв начин ще повлияе на бъдещето ми."

Всичко всъщност е в ръцете на Байерн. Германският колос има опция за откупуването на Хамес на стойност 42 милиона евро, но все още от клуба не са обявили решението си. То най-вероятно все още не е и взето като това най-вероятно ще се случи чак през юни.

"Ще трябва да решим, дали искаме да го привлечем или не. В крайна сметка треньорът трябва да ни каже какво иска", заяви президентът на Байерн Ули Хьонес. По-конкретен за ситуацията на Хамес бе изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге. "Определено вярвам, че ще го видим да играе тук и следващия сезон. Всички ние сме доволни от него."

Доволен изглежда и треньорът Нико Ковач, под чието ръководство Хамес има 7 гола и 6 асистенции в 23 мача. В началото на сезона колумбиецът не бе част от плановете на Ковач, но той е играл във всеки един мач на тима през 2019-а. "Доволен съм от трите гола, които вкара и аплодисментите, които получи. Хамес ни дава много."