Футболистът на Байерн Мюнхен Хави Мартинес е много близо до завръщане в Атлетик Билбао. Очакванията са през лятото играчът да смени фланелката на Байерн с тази на баските.

Новият спортен директор на Атлетик, бившият централен защитник, Рафаел Алкорта, се е заел с идеята да направи отбор за следващия сезон, който да включва сериозни местни играчи, които са в европейски грандове и покрай тях да бъдат наложени поне петима от втория отбор.

Освен Мартинес, който играе като дефанзивен халф и централен защитник, в плановете на Алкорта е и Фернандо Йоренте, който в момента играе за Тотнъм. И докато Йоренте може да дойде на стадион "Сан Мамес" като свободен агент, тъй като договорът му с шпорите изтича през лятото, то Атлетик със сигурност ще трябва да плати откупна сума на баварците за обвързания до 2021-а година Мартинес.

Първата задача на Алкорта в Билбао обаче е да направи нов и дългосрочен договор на треньора Гаиска Гаритано, който успя да изведе отбора от зоната на изпадащите и в момента се намират на 12-о място с 33 точки.