Агентът на Гарет Бейл – Джонатан Барнет, беше категоричен, че най-скъпата покупка в историята на Реал Мадрид няма да премине в Байерн Мюнхен. Подобни спекулации се появиха в хода на вчерашния ден.

29-годишния уелсец попада в групата футболисти, за които се вярва, че нямат бъдеще на „Сантиаго Бернабеу” в новия режим, който треньорът Зинедин Зидан смята да наложи. Въпреки проблемите с контузии през последните години някогашният ас на Тотнъм продължава да се ползва с добро реноме в европейския футбол, а това доведе до предположения, че Байерн се интересува предвид раздялата с Франк Рибери и Ариен Робен.

Барнет побърза да пресече тези твърдения още в начална фаза. Дългогодишният представител на Бейл окачестви информациите като „пълни глупости”.

Опциите пред Бейл стават все по-ограничени, тъй като Манчестър Юнайтед оттегли интереса си към него, насочвайки се към по-млади футболисти. Уелсецът беше трансферна цел за „червените дяволи” през предишните 2 трансферни прозореца, когато те удариха на камък в намеренията си да го привлекат.