На Родриго няма да му липсват ухажори, в случай че реши да напусне Реал Мадрид . Най-големите клубове от Висшата лига са насочили поглед към бразилеца, чийто бъдеще остава наясно след пристигането на Килиан Мбапе и Ендрик, а в допълнение заради конкуренцията, която има с Браим Диас и Арда Гюлер.

Diario Sport пише, че Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал се интересуват от ситуацията на Родриго, който обаче е смятан за непродаваем от Реал. Бразилецът има договор до 2028-а година, а клаузата му за откупуване е един милиард евро. Английските клубове знаят, че привличането му е почти невъзможно, освен ако играчът не поиска трансфер или, ако „Лос бланкос“ не реши да го продаде. Ако го направи, то тогава от „Сантиаго Бернабеу“ ще поискат минимум 100 милиона евро, колкото е пазарната му стойност в момента.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Родриго се чувства защитен заради вярата, която получава от старши треньора Карло Анчелоти, който го смята за незаменим играч в своята схема. Неговата усърдна работа и дисциплина компенсират за не толкова добрата му форма през този сезон откъм голове, но пък бразилецът допринася с други неща, които се оценяват от техническия щаб.

Бъдещето на Родриго продължава да бъде Реал Мадрид, макар че е наясно, че през следващия сезон ще получи по-малка роля. Той обаче приема това и е готов да се бори за мястото си в отбора. Той вече го показа, че го може през миналия сезон, като спечели надпреварата с Марко Асенсио, което накара испанеца да отхвърли предложението за нов договор и да премине в Пари Сен Жермен, където обаче също не е титуляр.