Арсенал се готви да привлече нов играч на Манчестър Сити. Става дума за защитника Жоао Кансело, твърди The Telegraph. В момента португалският футболист играе под наем в Байерн Мюнхен, но информациите сочат, че мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, и новият треньор на баварците - Юлиан Нагелсман, не планират да го задържат в отборите си.

Според изданието, „артилеристите“ са решени да използват тази възможност и да направи оферта за Кансело, като се надяват да привлекат крайния бранител в своя състав. Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, вече успя да вземе двама играчи от Манчестър Сити през миналия сезон - Олександър Зинченко и Габриел Жезус. Сега той иска да засили отбраната си с Жоао Кансело, за да остане конкурент за челните места във Висшата лига и през следващия сезон.

Байерн Мюнхен може да откупи 28-годишният Кансело за 70 милиона евро, коркото е записната в договора му за наем клауза. Арсенал ще трябва да предложи подобна сума, ако иска да привлече португалския национал. Въпреки че трансферът може да бъде сложен, „артилеристите“ са готови да направят сериозен опит да си осигурят услугите на талантливия бранител, който има потенциала да заздрави отбраната на отбора.