Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд вече са осъществили първоначални контакти с агента на полузащитника Наби Кейта. Информацията идва скоро, след като в английските медии тръгнаха спекулации, че Ливърпул възнамерява да продаде гвинееца още след дебютния му сезон.

Мърсисайдци привлякоха 24-годишния халф през 2017-а, но той остана още сезон в предишния си тим РБ Лайпциг, каквато беше договорката, благодарение на която англичаните получиха сериозен отбив от цената. Бившият ас от Бундеслигата обаче срещна множество трудности през първата си кампания с Ливърпул, като не може да се пребори за титулярно място. Напоследък дори 30-годишният Адам Лалана показа, че се радва на по-голямо доверие от страна на мениджъра Юрген Клоп.

Според част от английските издания Ливърпул е готов да продаде Кейта на загуба – за около 43 милиона паунда, което би значело с 10 милиона по-малко от платеното. Този ход е продиктуван от тревогата, че ако Кейта направи още един подобен блед сезон, цената му ще спадне още по-драстично.

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд вече са провели първи контакти с антуража на играча, за да проучат почвата и планират следващите си ходове.

До този момент през сезон 2018/2019 Кейта има 27 официални мача за Ливърпул, в които е допринесъл едва с 1 асистенция и все още чака първия си гол за клуба от „Анфийлд”.  През сезон 2016/2017 той приключи с актив от 8 гола и 8 асистенции за РБ Лайпциг.