Германският шампион Байерн Мюнхен е идентифицирал двама потенциални заместници на искания от Ливърпул полузащитник Тиаго Алкантара. "Червените" държат да подпишат с Тиаго това лято и се твърди, че играчът вече е договорил личните си условия с тима на Юрген Клоп. 

От "Le 10 Sport" твърдят, че Байерн се готви за потенциалното напускане на няколко халфа, сред които Хави Мартинес и Корентен Толисо. Байерн официално обяви привличането на младия Танги Куаси, но бившият играч на Пари Сен Жермен все още е само на 18 години. В резултат на това "баварците" са харесали двама полузащитници от Висшата лига за евентуални заместници на Тиаго. Става дума за Тиему Бакайоко от Челси и Танги Ндомбеле от Тотнъм.

Бакайоко така и не успя да намери формата си в Челси след преминаването си от Монако през 2017 година, като прекарва миналия сезон под наем отново при "монегаските". Французинът се надяваше да се присъедини към ПСЖ или Милан, докато Челси са готови да изслушват оферти. Челси иска около 31 милиона паунда за Бакайоко, докато сделка за Ндомбеле изглежда доста по-сложна осъществима.

Той е рекордната покупка на Тотнъм, след като се присъедини миналото лято от Лион за 53,8 милиона паунда. Въпреки че дебютният му сезон в Тотнъм не е впечатляващ, 23-годишният французин може и да остане в Лондон и догодина. Байерн ще опита да постигне договор за наем с Тотнъм, подобен на този, който с Барселона постигнаха за Филипе Кутиньо и Хамес Родригес. Тотнъм обаче ще бъде предпазлив от факта, че Байерн може да реши да не купува Ндомбеле, когато изтече сделката за наем.