Ръководството на Байерн Мюнхен е уведомило колегите си от Челси за точната цена, при която е склонно да продаде централния бранител Матс Хумелс. Според британските медии става дума за 30 милиона паунда.

30-годишният  футболист до момента прави противоречив сезон и често остава извън титулярния състав на наставника Нико Ковач. Говори се, че той вече се оглежда за ново предизвикателство, като Висшата лига е предпочитаната от него дестинация. Това е добре дошло за Челси и мениджъра Маурицио Сари, който иска да прибави малко повече конкуренция и класа към защитния вал на „сините”.

Едно от изричните изисквания на Байерн е сделката за Хумелс да стане факт най-късно до 14 януари. Така баварският колос ще разполага с достатъчно време да намери адекватна алтернатива.

Към момента привличането на нов централен бранител е приоритет за лондончани и Сари, който има пълно доверие само на двама свои играчи за този пост – Давид Луис и Антонио Рюдигер. Нико доскорошният капитан Гари Кейхил, нито Андреас Кристенсен имат значима стойност за плановете на италианския специалист.