Байерн Мюнхен е готов да продаде Тиаго Алкантара. Германският шампион постави цена от 70 милиона евро на испанския полузащитник.

Според информациите в германската преса, Байерн е склонен да намали трансферната сума на Тиаго до 40-50 милиона евро, ако в сделката за продажбата на футболиста бъде включен друг играч.

Към Алкантара има сериозен интерес от няколко отбора, сред които Барселона и Манчестър Сити.

Испанецът с бразилска кръв е юноша на каталунците, но напусна през лятото на 2013 година заради липсата на титулярно място. Сега обаче ситуацията е различна, защото в Барселона не играят легендите Шави и Андрес Иниеста.

"Блаугранас" са готови да излязат с оферта за техничаря, но тя няма да бъде повече от 50 милиона евро, което изобщо не удовлетворява претенциите на баварците. Не е изключено каталунците да включат в своето предложение към Байерн Мюнхен Лука Дин в опит да задоволят претенциите на баварския клуб.

Тиаго не се чувства достатъчно оценен в Мюнхен и би искал да е по-близо до своето семейство, твърди "Bild". Според немския таблоид халфът би могъл да замести при каталунците напусналия Андрес Иниеста, предпочел да продължи кариерата си в Япония.