Байерн Мюнхен проявява сериозен интерес към пореден играч на Хофенхайм. Става дума за капитана на тима Кевин Фогт, информира "Кикер".

26-годишният футболист е универсален в дефанзивен план като може да играе успешно и при трима в отбрана, и при четирима. Заради това новият треньор на Байерн Нико Ковач е поставил Фогт в своя трансферен списък.

Соред "Билд", хърватинът е заявил на ръководството, че иска да разполага с високия 194 сантиметра бранител. Той има договор с Хофенхайм до 2020 като в него няма клауза за откупуване, така че може и да излезе скъпо на баварците.

Ако бъде привлечен, Фогт ще бъде четвъртият футболист на Хофенхайм от лятото на 2017-а насам, който преминава в Байерн. Това вече направиха Себастиан Руди, Никлас Зюле и Сандро Вагнер, а в същото време към Байерн за подготовката ще се присъедини и игралия през изминалия сезон под наем в Хофе Серж Гнабри.

В последната кампания Фогт се разви изключително много и се превърна в най-важния играч на Юлиан Нагелсман. Въпреки височината си, той е доста бърз и би паснал на стила на Байерн поради факта, че е много сигурен в пасовете си. С 91% успешни пасове той е №1 по този показател през сезона, както и №1 по докосвания на топката - 2474.

Евентуален трансфер на Фогт говори и за увеличаващата се вероятност Жером Боатенг да бъде продаден. Германският национал на няколко пъти сподели, че преди края на кариерата си би поиграл още веднъж в чужбина.