Байерн Мюнхен следи изкъсо ситуацията с вратаря на Ливърпул Алисон Бекер. 31-годишният бразилец бе свързван с трансфер в Саудитска Арабия през лятото, като се очаква и догодина отново да получи оферта от Близкия изток.

The Sun съобщава, че в Байерн пък имат притеснения около своя номер 1 Мануел Нойер и вече се оглеждат за негов евентуален заместник, но ще им струва цяло състояние, ако искат да вземат Алисон следващото лято. Смята се, че треньорът на баварците Венсан Компани много харесва качествата на бразилския страж още от времето, когато бе мениджър на Бърнли.

Ливърпул са подготвени за евентуално напускан на Алисон, след като вече се подсилиха с грузинския национал Гиорги Мамардашвили от Валенсия, като 23-годишният вратар ще се присъедини към мърсисайдци за постоянно през следващата година.

Алисон пристигна на „Анфийлд“ от Рома през 2018-а година. Оттогава 31-годишният бразилец се превърна в безспорен титуляр, нещо, което силно липсваше на Ливърпул преди пристигането му. С „червените“ той спечели Висшата лига, ФА Къп, две Купи на лигата, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство под ръководството на Юрген Клоп.

Общо бразилецът има 269 изяви с екипа на Ливърпул по време на шестгодишния си престой, а досега този сезон бившата звезда на Рома е играл шест пъти във всички турнири.