Испанският футболен клуб Барселона може да пусне под наем бразилския полузащитник Фелипе Коутиньо в друг отбор, съобщава радиостанция "RAC1". В случай на договор под наем играчът ще получава заплата не само от новия си клуб, но и от Барселона. Английският Арсенал се интересува от бразилеца.
 
Първоначалното желание на Барселона беше да продаде халфа за около 80 млн. евро, но на "Камп Ноу" не пристигна нито една приемлива оферта. Затова "блаугранас" вече са склонни за втори пореден сезон да пратят Коутиньо под наем, след като по същата схема той прекара последната кампания в Байерн Мюнхен. "Баварците" обаче не се възползваха от възможността да го купят.
 
Коутиньо премина в Барселона през 2018 година от Ливърпул за рекордните 145 милиона евро за испанския клуб. С Барселона халфът стана двукратен шампион, носител на Купата на Испания и Суперкупата. Играл е още за Интер, Васко да Гама (Бразилия) и Еспаньол.
 
За националния отбор на Бразилия Коутиньо има 61 мача, в които отбеляза 17 гола. През 2019 година той спечели Копа Америка.