Опитите на Барселона да подпишат с голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски това лято все още не са дали резултат. Германският шампион вече отхвърли три оферти от „Блауграна“ за поляка, като последното предложение беше от порядъка на 40 милиона евро, плюс 10 милиона евро под формата на различни бонуси, като общата стойност на сделката можеше да достигне 50 милиона евро.

Байерн обаче продължава да е непоколебим в позицията си, че играчът не се продава. Но последните информации сочат, че „баварците“ са започнали неофициални преговори с Барса, след като до този момент избягваха такива срещи.

Близкият до каталунския клуб журналист Жерар Ромеро сега твърди, че Барселона е готов да повиши офертата си за 33-годишния капитан на Полша и да предложи сума, която ще бъде фиксирана на стойност 50 милиона евро, с надеждата да убеди германския шампион най-сетне да сключи сделка.

Ромеро добавя, че Левандовски е определен като абсолютен приоритет от наставника на испанците Шави Ернандес за летния трансферен прозорец, поради което „каталунците“ вече са готови да предложат още една подобрена оферта, въпреки че вече на три пъти чуха „не“ то Байерн.

Левандовски, който вече изрази публично желанието си да напусне германския гранд в търсене на ново предизвикателство, се наслади на още една плодотворна кампания, след като отбеляза 50 гола във всички турнири. След като спечели всичко с „баварците“, 33-годишният нападател има желание да се пробва в нов клуб.

Ако ситуацията не се разреши, се спекулира, че Левандовски може да започне бойкот и да не се яви за началото на предсезонна подготовка на Байерн по-късно този месец, за да принуди клубът да го пусне да заиграе на „Камп Ноу“.