Отборът на Барселона се надява да успее да привлече Серхио Агуеро и Дайвид Алаба като свободни агенти това лято, след като договорите им съответно с Манчестър Сити и Байерн Мюнхен изтичат след половин година.

Очаква се Агуеро да напусне „Етихад“ след 10 години вярна служба. Той стана голмайстор №1 в историята на „гражданите“ с 256 гола и вдигна четири титли във Висшата лига. Контузиите в последните два сезона обаче настигнаха 32-годишния нападател и вече измина цяла година без да е вкарал гол в първенството на „Етихад“.

Според „Mundo Deportivo“, Барса вижда нападателя като идеалния заместник на Луис Суарес, който отиде в Атлетико Мадрид през лятото.

Барса е в тежка финансова ситуация след избухването на коронавируса, а в доклада се твърди, че на „Камп Ноу“ предпочитат Агуеро вместо Лаутаро Мартинес от Интер или Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, тъй като аржентинецът би им излязъл без пари. Още повече, че Агурео и Меси са добри приятели, като нападателят на Ман Сити може да се окаже човекът, който да убеди шесткратният носител на „Златната топка“ да остане в клуба.

Алаба е другата цел на тима. 28-годишният австриец е титуляр в Байерн, въпреки че отказа да подпише нов договор  и ще напусне през лятото. През този сезон той има 16 мача в Бундеслигата, но пристигането му на „Камп Ноу“ може да зависи от това дали Жоан Лапорта ще стане новият президент на клуба.

Смята се, че Лапорта има добри отношения с агента на Алаба - Пини Захави. Наскоро се появиха информации, че Алаба е подписал предварително споразумение с Реал Мадрид, но бащата на играча отхвърли тези слухове.

Наставникът Роналд Куман иска още цели трима играчи, чийто договори изтичат през лятото. Това са защитникът на Ман Сити Ерик Гарсия, полузащитникът на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум и нападателят на Олимпик Лион Мемфис Депай.

Отборът на Барса спечели шест от последните си осем мача, като са трети в Ла Лига, но на 10 точки зад лидера на Атлетико Мадрид, който има два мача по-малко.