Отборът на Челси е приоритизирал защитника на Ювентус Матайс де Лихт като основна трансферна цел за лятото. Лондончани със сигурност ще бъдат на пазара за нови бранители след края на сезона, тъй като цели трима ключови играчи са с изтичащи договори и за момента отказват да преподпишат - Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен.

По тази причина мениджърът на „сините“ Томас Тухел вече се оглежда за техни заместници, а 22-годишния нидерландец е на първо място в списъка му, твърди „La Repubblica“.

Доскоро се смяташе, че приоритетната трансферна цел на Челси е Жул Кунде от Севиля, но двата клуба така и не се разбраха и французинът остана на „Рамон Санчес Писхуан“. Тухел все още следи Кунде, но вече е по-склонен да пренасочи усилията си към Де Лихт, чийто качества също много харесва.

Привличането на нидерландеца обаче също няма да е особено лесно. Наскоро от Ювентус го обявиха за непродаваем, но въпреки това се смята, че ако Челси предложи достатъчно висока оферта, това може и да промени мнението на торинци. Англичаните обаче трябва да приготвят не по-малко от 65 милиона евро.

Челси също така може да срещне и конкуренция за подписа на Де Лихт. Интерес към него има и от Барселона и Байерн Мюнхен, които също може да отправят оферти през лятото.

До този момент той има 6 гола и 2 асистенции в 98 мача за Ювентус след трансфера си от Аякс.