За повече от две години в Барселона Френки де Йонг все още не успява да отговори на високите очаквания към себе си, поне така пишат медиите в Испания. Нидерландецът подписа с „каталунците“ през лятото на 2019 година за сумата от 86 милиона евро и се очакваше да стане лидер в новия си тим. Нещата обаче не се получиха по план, като 24-годишният футболист не успява да допринесе с очаквания ефект.

Въпреки че той показва признаци на безспорните си качество, „Fichajes“ пише, че Барселона обмисля перспективата да го продаде, за да облекчи тежкото финансово състояние на клуба.

Според изданието има четири европейски гранда, които са готови да го привлекат. Става дума за Челси, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен. И четирите клуба имат интерес към суперзвездата на Барселона от доста време, като последните информации дори сочат, че Челси вече е отправил конкретно предложение.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е голям почитател на бившия ас на Аякс, докато ПСЖ и Байерн Мюнхен се стремят да подсилят своите възможности в полузащита.